• Onze diensten
 • Gezondheid & Gedrag Hond
 • Echografie
 • Orthopedie
 • Chirurgie
 • Paardenafdeling
 • Petplan (dierenverzekering)
 • Tandheelkunde
 • Laparoscopie
 • Vachtverzorging
 • Het Juniorprogramma
 • Fit for Pets
 • Afscheid nemen van uw huisdier

Onze diensten

Dierenkliniek Ridderkerk ten voeten uit!

Wist u dat Dierenkliniek Ridderkerk één van de grootste gezondheidscentra voor gezelschapsdieren is in heel Nederland? En dat we 24 uur per dag voor uw dier klaar staan in onze praktijk, zodat u zeker weet dat u op ons kunt rekenen?

Deze zorg kunnen wij u bieden dankzij een toegewijd team van dierenliefhebbers bestaand uit ruim 90 personen, waaronder dierenartsspecialisten, dierenartsen, dierenartsassistentes en ondersteunend personeel. Verdeeld over zeven vestigingen in Ridderkerk, Rotterdam-IJsselmonde, Zwijndrecht, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht.

Door de jaren heen is Dierenkliniek Ridderkerk steeds bekender geworden om het bieden van hooggespecialiseerde zorg en ontvangen we regelmatig patiënten van andere klinieken voor verdergaand onderzoek of gespecialiseerde behandelingen. Uw huisdier kan op onze operatie-afdelingen terecht voor diverse ingrepen waaronder: sterilisatie en castratie, laparoscopisch steriliseren, verwijderen van bulten, buikoperaties, orthopedische operaties en chirurgische ingrepen.

Maar onze dierenartsen en specialisten kunnen ook overweg met echografie, tandheelkunde, oogheelkunde, röntgendiagnostiek en te veel om verder nog op te noemen.

Gezondheid & Gedrag Hond

Door het toenemende aantal honden in dit land zien we ook een toename in honden met gedragsproblemen. Bijna iedereen lijkt ook verstand te hebben van honden en biedt, gevraagd en ongevraagd, zijn of haar mening aan. Bent u op zoek naar wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar advies? Daar kunnen wij u bij helpen.

Voor wie

Wij kunnen u en uw hond helpen bij een breed scala aan gedragsproblemen, zoals:

· Angst (denk aan verlatingsangst, angst voor harde geluiden, vuurwerkangst, etc)

· Agressie (naar andere honden, naar mensen, naar andere dieren, etc)

· Begeleiding bij veranderingen in de huiselijke situatie (verhuizing, baby, nieuwe huisdieren in huis)

· Ongewenste gedragingen

Wat bieden wij u aan

Wanneer u vragen heeft over gedrag of tegen bepaald gedrag van uw hond aanloopt kunt u een verkennend consult aanvragen bij dierenarts Virginia. Zij kijkt samen met u naar uw hulpvraag rondom het gedrag van uw hond en adviseert welke begeleiding passend is.

Gedragsbegeleiding met aanleren van vaardigheden Indien u baat heeft bij (vooral) begeleiding bij het aanleren of verbeteren van vaardigheden rondom de begeleiding van het gedrag van u hond, dan kunt u gebruik maken van onze gedragsvaardigheid consulten. Tijdens deze consulten leert u hoe om te gaan met het gedrag, deze waar mogelijk om te buigen tot gewenst gedrag of het gedrag te managen.

Huisconsult Speelt het gedrag zich (vooral) af in uw leefomgeving dan is het mogelijk om een consult aan huis te krijgen. Tijdens dit consult observeert gedragstherapeut Sharon de hond en de leefomgeving. Waar mogelijk worden tijdens het huisconsult al adviezen besproken ter verbetering van het gedrag van de hond. Na het consult ontvangt u een schriftelijk advies (maximaal 1 a4). Daarin staan ook de eventuele vervolgstappen. Zo is het in bepaalde gevallen mogelijk om na het huisconsult verder te gaan met de gedragsvaardigheid consulten, of het uitgebreide Gedrag en Gezondheid analyse consult.

Gedrag en gezondheid analyse consult Het is mogelijk dat er na het eerste contact bij Virginia het vermoeden bestaat dat het gedrag een medische oorzaak kan hebben. Motivatie van het gedrag kan dan door pijn/ongemak komen, of door andere medische problemen ontstaan. Ook zijn bepaalde gedragsafwijkingen per definitie medisch indien er sprake is van extreem of ongepast gedrag. Tijdens het Gedrag en Gezondheid analyse consult kijken zowel Virginia als Sharon naar de situatie en komen tot een voorlopige diagnose. U ontvangt op basis van deze diagnose een advies voor behandeling. Het kan zijn dat dit advies voldoende is voor u om uw hond gedegen te begeleiden. Heeft u meer begeleiding nodig dan kan er gekozen worden voor de gedragsvaardigheid consulten of een huisbezoek.

Het Gedrag en Gezondheid analyse consult kan ook door professionals ingezet worden als second opinion. Ben je gedragstherapeut/trainer en wil je ter ondersteuning van jouw begeleiding een gespecialiseerd advies, dan kan er met ons contact opgenomen worden. Na het stellen van de diagnose ontvang zowel jij als jouw cliënt ons advies en waar nodig ondersteunen wij bij de verdere begeleiding.

Locatie

Onze consulten vinden plaats op de kliniek aan de Charley Tooropstraat 24 te Hendrik Ido Ambacht, m.u.v. de huisbezoeken*. Hier hebben wij een volledig pand ter beschikking welke is ingericht om het bezoek voor u en uw hond zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Indien het mooi weer is kan het ook zijn dat wij ervoor kiezen om af te spreken op onze buitenlocatie in Ridderkerk.

Huisbezoeken zijn zonder extra kosten mogelijk in de gemeente waar een vestiging van Dierenkliniek Ridderkerk zit (Ridderkerk, Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht). Woont u buiten deze gemeente dan worden er reiskosten berekend. U ontvangt hiervoor een prijsopgave voor de afspraak.

Aanmelden Aanmelden voor dit traject kan via T. 085 - 2731919 , het algemene telefoonnummer van Dierenkliniek Ridderkerk.

Echografie

Echografie

Wij beschikken over een modern echoapparaat met doppler functie waarmee wij de meeste basis echografische onderzoeken kunnen verrichten.

Voor specialistische echografische onderzoeken wordt u doorverwezen naar ons Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht.

Het Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht is 2016 opgericht door Dierenkliniek Ridderkerk in samenwerking met de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde Rotterdam. De toenemende vraag naar intensieve- en specialistische zorg in onze regio heeft ons geïnspireerd een nieuwe locatie te openen die zich volledig toelegt op deze taak.

In het Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht kunt u terecht voor tweedelijns onderzoeken en behandelingen op het gebied van o.a. oogheelkunde, chirurgie, orthopedie, endoscopie, echo(cardio)grafie, medische beeldvorming (direct röntgen en CT), en interne geneeskunde. De kliniek beschikt over een dag- en nacht bemande opname/intensive care.

Orthopedie

Orthopedie

Naar onze dierenkliniek kunt u doorverwijzen zijn voor een orthopedisch onderzoek of een orthopedische operatie. In samenwerking met ons Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht worden alle moderne technieken aangeboden, waaronder:

 • HD: bekkenkanteling (TPO), totale heup prothese, symfisiodesis
 • ED: arthroscopische LPC, OCD, LPA, ulnectomie, totale elleboog prothese
 • Schouder arthroscopie bij biceps pathologie, MSI, OCD
 • Myelografie en chirurgie van cervicale en thoracolumbale HNP
 • Interne en externe osteosynthese bij fracturen of standscorrecties

Indien mogelijk vragen wij u een patiëntenkaart en de eventueel al gemaakte röntgenfoto’s mee te nemen op de afspraak. U mag deze patiëntenkaart en of röntgenfoto’s ook vooraf (laten) e-mailen naar: m.nipius@dierenkliniekridderkerk.nl.

De bevindingen of aanbevolen behandeling worden dezelfde dag aan de verwijzende dierenarts doorgegeven zodat het dier weer snel verder kan worden geholpen.

Download hier het doorverwijsformulier.

Chirurgie

Chirurgie

Onze hoofdvestiging in Ridderkerk beschikt over drie operatiekamers welke zijn uitgerust met de laatste snufjes op gebied van bewaking-, beademing- en gasanaesthesie-apparatuur. Narcose risico´s worden hiermee tot een minimum beperkt en de narcose kan precies aangepast worden aan het ras of leeftijd van uw huisdier. Ook de meeste ruimten van de dierenkliniek zijn voorzien van een centrale zuurstof- en luchttoevoer om benauwde spoedpatiënten meteen eerste hulp te kunnen bieden. Bij dierenkliniek Ridderkerk vindt u de beste chirurgie voor uw gezelschapsdieren.

Paardenafdeling

Paardenafdeling

De paardenafdeling is zelfstandig verder gegaan en hebben een eigen website en telefoonnummer. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer:
0180 – 743 061 of kijk op de website.

Petplan (dierenverzekering)

Een huisdierenverzekering van Petplan, het beste voor jouw huisdier!

Als baasje geniet je er iedere dag weer van: die speelse onbezonnenheid waarmee je huisdier in het nu leeft, zonder zorgen voor morgen. Dit is heerlijk. Maar het betekent ook dat een huisdier afhankelijk is van jou om vooruit te kijken. Want gedurende een dierenleven kan er meer gebeuren dan je in eerste instantie misschien zou denken.

Wat als je huisdier ziek wordt? Of een ongeluk krijgt? Kun jij hem dan de beste zorg bieden, zonder je zorgen te maken om de kosten? Jij bent verantwoordelijk voor je huisdier, een dierenleven lang. Daarom is het van belang om van te voren na te denken over een plan.

Een huisdierenverzekering proberen met een Maand Gratis Verzekering?

Dat kan! De Maand Gratis Verzekering is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een huisdierenverzekering. Vraag de Maand Gratis Verzekering aan bij de balie van jouw dierenarts!

Voordelen van een Maand Gratis Verzekering

 • Je huisdier is per direct verzekerd tot €3.000,-
 • Geen onverwacht hoge ziektekosten na een ongeluk of ziekte
 • Je kan de verzekering één maand lang gratis uitproberen
 • Na een maand loopt de verzekering af zonder verdere verplichtingen

Liever direct een verzekering afsluiten? Klik op de rode knop om uw premie te berekenen en een direct polis af te sluiten.

Petplan is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen, uit liefde voor huisdieren en hun baasjes. Inmiddels is Petplan uitgegroeid tot de grootste huisdierenverzekering wereldwijd. En zijn de zorgkosten van meer dan 1,5 miljoen dieren vergoed. Bij Petplan weten wij als geen ander hoe het verloop van een dierenleven eruit ziet. Met gepassioneerde dierenliefhebbers en experts wordt er elke dag hard gewerkt om de zorg voor huisdieren nog beter te maken.

 • Brede basisdekking                     
 • Inclusief dekking voor heup en elleboog
 • Inclusief fysio- en gedragstherapie
 • Binnen 5 werkdagen je geld terug
 • Klanten geven ons een 8,5
 • Aanvullende dekking voor sterilisatie of castratie

Tandheelkunde

Tandheelkunde

Tandheelkunde wordt in onze kliniek op specialistisch niveau bedreven.

Wij beschikken over een moderne tandheelkundige unit, digitale tandheelkundige röntgenapparatuur en uitgebreid tandheelkundig instrumentarium. Daarnaast is er specialistische tandheelkundige kennis in huis in de persoon van dierenarts John de Deugd. Hierdoor is het mogelijk een veelheid aan tandheelkundige behandelingen voor alle gezelschapsdieren uit te voeren, welke onder algehele anesthesie worden uitgevoerd. Bij ons worden naast eenvoudige, ook meer geavanceerde tandheelkundige behandelingen uitgevoerd, zoals:

 • Gebitsreinigingen met polijsten
 • Behandelingen aan het melkgebit, zoals het trekken van persisterende melkelementen
 • Extracties van aangetaste of ontstoken elementen
 • Gecompliceerde extracties
 • Extractie van afwijkend groeiende snijtanden en ontstoken kiezen bij konijnen en knaagdieren
 • Corrigeren van doorgroeiende kiezen (“haken”) bij konijnen en kleine knaagdieren
 • Het vullen van tanden en kiezen
 • Wortelkanaalbehandelingen
 • Behandeling van tand- en kiesfracturen en kaakfracturen
 • Kaakchirurgie
 • Behandelen van tandvleesproblemen, ontstekingen en tumoren in de mondholte

Daarnaast krijgt de eigenaar uitgebreid advies over preventie van gebitsproblemen bij hun huisdier.

Laparoscopie

Laparoscopie

Voor laparoscopische onderzoeken wordt u doorverwezen naar ons Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht. Deze kliniek beschikt over de laatste moderne apparatuur om deze techniek uit te voeren.

De Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht is 2016 opgericht door Dierenkliniek Ridderkerk in samenwerking met de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde Rotterdam. De toenemende vraag naar intensieve- en specialistische zorg in onze regio heeft ons geïnspireerd een nieuwe locatie te openen die zich volledig toelegt op deze taak.

In de Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht kunt u terecht voor tweedelijns onderzoeken en behandelingen op het gebied van o.a. oogheelkunde, chirurgie, orthopedie, endoscopie, echo(cardio)grafie, medische beeldvorming (direct röntgen en CT), en interne geneeskunde. De kliniek beschikt over een dag- en nacht bemande opname/intensive care.

Indien u meer wilt weten over de sterilisaties uitgevoerd met behulp van deze kijkoperatie, lees dan hier verder.

Vachtverzorging

Vachtverzorging voor katten en konijnen

Heeft uw kat of konijn ook last van klitten, vervilting en/of veel haarverlies? Maak een afspraak voor het vachtverzorgingsspreekuur.

Onze gediplomeerde trimsters kunnen uw kat en/of konijn ontwollen, plukken, scheren en ontdoen van klitten (met of zonder sedatie). Daarnaast kunnen wij u ook deskundig advies geven over de vachtverzorging van uw huisdier.

Prijs: kat en konijn € 20,45 per 15 min (excl. eventuele sedatie). Het tarief voor een volledige behandeling van +/- 1 uur is € 73,95.

Afspraak maken: telefonisch of bij de assistente aan de balie

Het Juniorprogramma

Het consultatiebureau voor uw pup of kitten!

Een pup of kitten in huis is natuurlijk hartstikke leuk, maar deze nieuwe situatie kan allerlei vragen bij u oproepen. Om u te begeleiden bij alles wat komt kijken bij een pup of kitten en de groei en ontwikkeling van uw nieuwe huisdier bij te houden hebben een speciaal Juniorprogramma.

Lees hier meer informatie over het Juniorprogramma voor pups of kittens.

Fit for Pets

Fit for Pets

Gratis begeleiding bij het afvallen van uw hond of kat

Waarom afvallen?

Als uw dier te zwaar is, heeft het meer kans op gezondheidsklachten, zoals;

 • Artrose
 • Suikerziekte
 • Problemen met de ademhaling
 • Hart- en vaataandoeningen (bij honden)

Minder bekend is dat, te zware dieren ook een verhoogd risico hebben op;

 • Infecties
 • Kanker
 • Complicaties bij de narcose, doordat bepaalde narcosemiddelen ophopen in vet

Overgewicht is ook een extra belasting voor de gewrichten van uw dier en kan daardoor klachten en pijn veroorzaken.

Wanneer is mijn dier te zwaar?

Als een dier meer dan 5% te zwaar is, is er al sprake van overgewicht. Wanneer het gewicht meer dan 20% te hoog is, spreken wij van ernstig overgewicht oftewel morbide obesitas. Bij een hond met een gezond gewicht van 20 kg is er dus al sprake van obesitas als hij zwaarder wordt dan 24 kg.

Hoe werkt Fit for Pets?

Om uw dier af te laten vallen hebben wij diverse dieetvoedingen die daarbij kunnen helpen. Samen met de afval consulent zal bekeken worden welke voeding het best bij uw dier past.

Al deze voedingen zijn laag in calorieën, maar bevatten wel alle benodigde vitaminen en mineralen zodat ze langdurig kunnen worden gegeven. Wanneer uw dier het streefgewicht heeft bereikt kunnen deze voedingen ook gegeven blijven worden om te zorgen dat uw dier niet opnieuw aankomt.

Wij begeleiden u bij het laten afvallen van uw dier door maandelijkse controles. In een uitgebreid intakegesprek leggen wij u de werking van de voeding uit. Wij bepalen hoeveel uw huisdier zou kunnen afvallen en stellen het streefgewicht vast. Daarna bepalen wij hoeveel voer uw dier dagelijks mag eten.

Tijdens de volgende controles wegen wij uw dier en bespreken wij eventuele problemen waar u tegenaan loopt.

Beweging

Natuurlijk is afvallen niet alleen een kwestie van voeding. Net zo belangrijk is de hoeveelheid en manier van bewegen.

Een betere conditie is te behalen is te behalen door middel van wandelingen, maar ook door het dier te laten spelen. Wij zullen de beweging dan ook bespreken en samen kijken of wij dit nog kunnen verbeteren voor uw dier.

Wat zult u merken

Wanneer een dier gaat afvallen, zult u snel merken dat de conditie beter wordt. Hij/zij kan minder hijgerig zijn en ook minder moeite hebben met opstaan. Deze dieren houden het langer vol om te lopen en worden vrolijker.

Kosten

De begeleiding bij het afvallen is gratis. U betaalt dus alleen de voeding.

Een afspraak maken?

De consulten voor ons afvalprogramma vinden plaats op de hoofdvestiging in Ridderkerk of op de vestiging in Ridderkerk-Bolnes. U wordt daar begeleid en geadviseerd door één van onze ervaren assistentes. Wanneer u interesse heeft in ons afval-programma, kunt u telefonisch of aan de balie een afspraak maken.

Afscheid nemen van uw huisdier

Wellicht staat u er nu nog niet bij stil, omdat u net een nieuwe pup of een gezonde poes in huis heeft gehaald. Misschien bent u er juist wel mee bezig, omdat u een senior huisdier heeft.  In ieder geval is het goed eens stil te staan wat de mogelijkheden zijn als uw huisdier overleden is. 

Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier alles over vertellen, maar wij zetten het hieronder kort op een rij; 

 • Crematie is de optie die door de meeste huisdier eigenaren wordt gekozen. Bij een anonieme (voordeligste optie) crematie weet u dat uw dier netjes wordt gecremeerd met meerdere dieren tegelijk. U weet niet wanneer de crematie plaatsvindt en er is achteraf geen contact mogelijk. Ook is het niet mogelijk as terug te krijgen. Bij een groepscrematie is er wel contact, u kunt eventueel afscheid nemen op het crematorium en u weet wanneer de crematie heeft plaatsgevonden. Bij een individuele crematie is het bovendien mogelijk om de as terug te krijgen in een urn, strooikoker of sieraad. Meer informatie over de crematie van huisdieren vindt u hier.

 • Begraven wordt niet veel gedaan, maar er zijn in Nederland enkele dierenbegraafplaatsen. Ook het begraven van een dier in eigen tuin is in de meeste gemeentes toegestaan. 

 • Destructie of te wel vernietiging; het woord zegt het eigenlijk al. Uw dier wordt opgehaald en vernietigd, hier zijn kosten verbonden aan het vervoer.  

Uiteindelijk maakt u de keus, wij willen u er graag bij helpen.