Gezondheid & Gedrag Hond

Door het toenemende aantal honden in dit land zien we ook een toename in honden met gedragsproblemen. Bijna iedereen lijkt ook verstand te hebben van honden en biedt, gevraagd en ongevraagd, zijn of haar mening aan. Bent u op zoek naar wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar advies? Daar kunnen wij u bij helpen.

Voor wie

Wij kunnen u en uw hond helpen bij een breed scala aan gedragsproblemen, zoals:

  • Angst (denk aan verlatingsangst, angst voor harde geluiden, vuurwerkangst, etc)
  • Agressie (naar andere honden, naar mensen, naar andere dieren, etc)
  • Begeleiding bij veranderingen in de huiselijke situatie (verhuizing, baby, nieuwe huisdieren in huis)
  • Ongewenste gedragingen

Wat bieden wij u aan

Wanneer u vragen heeft over gedrag of tegen bepaald gedrag van uw hond aanloopt kunt u een verkennend consult aanvragen bij dierenarts Virginia. Zij kijkt samen met u naar uw hulpvraag rondom het gedrag van uw hond en adviseert welke begeleiding passend is.

Gedragsbegeleiding met aanleren van vaardigheden Indien u baat heeft bij (vooral) begeleiding bij het aanleren of verbeteren van vaardigheden rondom de begeleiding van het gedrag van u hond, dan kunt u gebruik maken van onze gedragsvaardigheid consulten. Tijdens deze consulten leert u hoe om te gaan met het gedrag, deze waar mogelijk om te buigen tot gewenst gedrag of het gedrag te managen.

Huisconsult Speelt het gedrag zich (vooral) af in uw leefomgeving dan is het mogelijk om een consult aan huis te krijgen. Tijdens dit consult observeert gedragstherapeut Sharon de hond en de leefomgeving. Waar mogelijk worden tijdens het huisconsult al adviezen besproken ter verbetering van het gedrag van de hond. Na het consult ontvangt u een schriftelijk advies (maximaal 1 a4). Daarin staan ook de eventuele vervolgstappen. Zo is het in bepaalde gevallen mogelijk om na het huisconsult verder te gaan met de gedragsvaardigheid consulten, of het uitgebreide Gedrag en Gezondheid analyse consult.

Gedrag en gezondheid analyse consult Het is mogelijk dat er na het eerste contact bij Virginia het vermoeden bestaat dat het gedrag een medische oorzaak kan hebben. Motivatie van het gedrag kan dan door pijn/ongemak komen, of door andere medische problemen ontstaan. Ook zijn bepaalde gedragsafwijkingen per definitie medisch indien er sprake is van extreem of ongepast gedrag. Tijdens het Gedrag en Gezondheid analyse consult kijken zowel Virginia als Sharon naar de situatie en komen tot een voorlopige diagnose. U ontvangt op basis van deze diagnose een advies voor behandeling. Het kan zijn dat dit advies voldoende is voor u om uw hond gedegen te begeleiden. Heeft u meer begeleiding nodig dan kan er gekozen worden voor de gedragsvaardigheid consulten of een huisbezoek.

Het Gedrag en Gezondheid analyse consult kan ook door professionals ingezet worden als second opinion. Ben je gedragstherapeut/trainer en wil je ter ondersteuning van jouw begeleiding een gespecialiseerd advies, dan kan er met ons contact opgenomen worden. Na het stellen van de diagnose ontvang zowel jij als jouw cliënt ons advies en waar nodig ondersteunen wij bij de verdere begeleiding.

Locatie

Onze consulten vinden plaats op de kliniek aan de Charley Tooropstraat 24 te Hendrik Ido Ambacht, m.u.v. de huisbezoeken*. Hier hebben wij een volledig pand ter beschikking welke is ingericht om het bezoek voor u en uw hond zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Indien het mooi weer is kan het ook zijn dat wij ervoor kiezen om af te spreken op onze buitenlocatie in Ridderkerk.

Huisbezoeken zijn zonder extra kosten mogelijk in de gemeente waar een vestiging van Dierenkliniek Ridderkerk zit (Ridderkerk, Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht). Woont u buiten deze gemeente dan worden er reiskosten berekend. U ontvangt hiervoor een prijsopgave voor de afspraak.

Aanmelden Aanmelden voor dit traject kan via T. 085 - 2731919 , het algemene telefoonnummer van Dierenkliniek Ridderkerk.

Terug naar Onze diensten