Afscheid nemen van uw huisdier

Wellicht staat u er nu nog niet bij stil, omdat u net een nieuwe pup of een gezonde poes in huis heeft gehaald. Misschien bent u er juist wel mee bezig, omdat u een senior huisdier heeft.  In ieder geval is het goed eens stil te staan wat de mogelijkheden zijn als uw huisdier overleden is. 

Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier alles over vertellen, maar wij zetten het hieronder kort op een rij; 

  • Crematie is de optie die door de meeste huisdier eigenaren wordt gekozen. Bij een anonieme (voordeligste optie) crematie weet u dat uw dier netjes wordt gecremeerd met meerdere dieren tegelijk. U weet niet wanneer de crematie plaatsvindt en er is achteraf geen contact mogelijk. Ook is het niet mogelijk as terug te krijgen. Bij een groepscrematie is er wel contact, u kunt eventueel afscheid nemen op het crematorium en u weet wanneer de crematie heeft plaatsgevonden. Bij een individuele crematie is het bovendien mogelijk om de as terug te krijgen in een urn, strooikoker of sieraad. Meer informatie over de crematie van huisdieren vindt u hier.
  • Begraven wordt niet veel gedaan, maar er zijn in Nederland enkele dierenbegraafplaatsen. Ook het begraven van een dier in eigen tuin is in de meeste gemeentes toegestaan. 
  • Destructie of te wel vernietiging; het woord zegt het eigenlijk al. Uw dier wordt opgehaald en vernietigd, hier zijn kosten verbonden aan het vervoer.  
  • Als uw huisdier bij ons patiënt is en wij uw huisdier recentelijk hebben onderzocht is een thuiseuthanasie in overleg mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uiteindelijk maakt u de keus, wij willen u er graag bij helpen.

Terug naar Onze diensten