Fit for Pets

Gratis begeleiding bij het afvallen van uw hond of kat

Waarom afvallen?

Als uw dier te zwaar is, heeft het meer kans op gezondheidsklachten, zoals;

  • Artrose
  • Suikerziekte
  • Problemen met de ademhaling
  • Hart- en vaataandoeningen (bij honden)

Minder bekend is dat, te zware dieren ook een verhoogd risico hebben op;

  • Infecties
  • Kanker
  • Complicaties bij de narcose, doordat bepaalde narcosemiddelen ophopen in vet

Overgewicht is ook een extra belasting voor de gewrichten van uw dier en kan daardoor klachten en pijn veroorzaken.

Wanneer is mijn dier te zwaar?

Als een dier meer dan 5% te zwaar is, is er al sprake van overgewicht. Wanneer het gewicht meer dan 20% te hoog is, spreken wij van ernstig overgewicht oftewel morbide obesitas. Bij een hond met een gezond gewicht van 20 kg is er dus al sprake van obesitas als hij zwaarder wordt dan 24 kg.

Hoe werkt Fit for Pets?

Om uw dier af te laten vallen hebben wij diverse dieetvoedingen die daarbij kunnen helpen. Samen met de afval consulent zal bekeken worden welke voeding het best bij uw dier past.

Al deze voedingen zijn laag in calorieën, maar bevatten wel alle benodigde vitaminen en mineralen zodat ze langdurig kunnen worden gegeven. Wanneer uw dier het streefgewicht heeft bereikt kunnen deze voedingen ook gegeven blijven worden om te zorgen dat uw dier niet opnieuw aankomt.

Wij begeleiden u bij het laten afvallen van uw dier door maandelijkse controles. In een uitgebreid intakegesprek leggen wij u de werking van de voeding uit. Wij bepalen hoeveel uw huisdier zou kunnen afvallen en stellen het streefgewicht vast. Daarna bepalen wij hoeveel voer uw dier dagelijks mag eten.

Tijdens de volgende controles wegen wij uw dier en bespreken wij eventuele problemen waar u tegenaan loopt.

Beweging

Natuurlijk is afvallen niet alleen een kwestie van voeding. Net zo belangrijk is de hoeveelheid en manier van bewegen.

Een betere conditie is te behalen is te behalen door middel van wandelingen, maar ook door het dier te laten spelen. Wij zullen de beweging dan ook bespreken en samen kijken of wij dit nog kunnen verbeteren voor uw dier.

Wat zult u merken

Wanneer een dier gaat afvallen, zult u snel merken dat de conditie beter wordt. Hij/zij kan minder hijgerig zijn en ook minder moeite hebben met opstaan. Deze dieren houden het langer vol om te lopen en worden vrolijker.

Kosten

De begeleiding bij het afvallen is gratis. U betaalt dus alleen de voeding.

Een afspraak maken?

Op iedere locatie kunt u een afspraak maken voor ons afvalprogramma.. U wordt daar begeleid en geadviseerd door één van onze ervaren assistentes. Wanneer u interesse heeft in ons afval-programma, kunt u telefonisch of aan de balie een afspraak maken.

Terug naar Onze diensten