Virginia Kaat

Dierenarts

Virginia Kaat - Dierenarts
Virginia Kaat Dierenarts

Zoals vele collega’s was het al van kleins af aan mijn droom om dierenarts te worden. Na het behalen van mijn gymnasium diploma, heb ik eerst nog een tussenjaar genomen waarbij ik mijn propedeuse heb behaald voor psychologie aan een Amerikaanse universiteit in Leiden. Hierna heb ik de studie Diergeneeskunde in Utrecht voltooid en ben ik direct aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Ridderkerk.

Ik vind een goede klanten- (en patiënten!-) binding van begin tot eind het belangrijkste onderdeel van mijn vak. Van goede begeleiding bij de komst van een pup of kitten tot een goede, ook emotionele, ondersteuning als het einde in zicht is voor het geliefde huisdier, wie inmiddels een onmisbaar onderdeel van het gezin is. En alles wat er tussenin gebeurt.

Vanwege mijn gecombineerde achtergrond in diergeneeskunde en psychologie ben ik met name erg geïnteresseerd in de werking van het gedrag van mens en dier, en het welzijn van dieren. Ik hoop mij in de toekomst ook verder te kunnen ontwikkelen in gedragsproblemen bij honden en katten.

Thuis geniet ik van het ontspannen leven met mijn vriend en onze twee katten: Jackie en Bailey. Ik hou van een goed boek, ben een film freak en geniet ervan om heerlijke creaties te maken in mijn keuken en dit voor te schotelen aan familie en vrienden.