Desirée Bresser

Dierenarts

Desirée Bresser - Dierenarts
Desirée Bresser Dierenarts

Mijn naam is Desirée Bresser. Ik ben geboren en opgegroeid in Rhoon. Al van jongs af aan wist ik dat ik ‘iets’ met dieren wilde doen. Ik was dan ook altijd in de weer met beestjes. Niet alleen met onze eigen huisdieren, maar ook die van anderen. Zo liet ik graag de hond van de achterburen uit, probeerde ik konijnen te redden van de slager of was ik bij de sloot te vinden voor kikkerdril. Niets was zo mooi om uit het kikkerdril, kikkervisjes tevoorschijn te zien komen.

Via het Atheneum kon ik mijn droom waar maken. Ik werd meteen ingeloot voor de studie Diergeneeskunde in Utrecht en kon op kamers bij een boer. Mijn eerste echte eigen huisdier cavia Dippie en later mijn konijn Gompie reisden met mij mee in de trein.

 

In 1999 heb ik de studie met genoegen afgerond en kon ik direct aan de slag in Rotterdam. Daar heb ik 9 fijne jaren mogen werken. Tijdens deze jaren heb ik extra gemerkt hoezeer ik van het vak houd. Hoe graag ik dieren om mij heen heb en hoe afhankelijk ze eigenlijk van ons zijn door ons doen en laten. Vaak heb ik dan ook gevonden dieren mee naar huis genomen en groot gebracht om daarna een goed huisje voor ze te vinden. Gelukkig zie je steeds minder achtergelaten huisdieren, alhoewel ik het stiekem ook een beetje mis.

Ik denk dat die voorliefde voor alle dieren ook de reden is dat ik mij niet heb willen specialiseren in één discipline maar het liefst allround bezig wil zijn. De diversiteit aan dieren en aandoeningen waar ik de hele dag mee in aanraking kom, maken het vak afwisselend en interessant.

In 2008 heb ik de overstap gemaakt om dichter bij huis te gaan werken vanwege onze kinderen. Het leuke daarvan is dat ik buiten de dierenartsenpraktijk om, de eigenaren ook spreek bijvoorbeeld tijdens mijn uitlaatrondje met onze hond Puck.

Naast onze beestenboel houden de kinderen mij ook altijd wel lekker bezig, maar gelukkig vind ik altijd wel tijd voor mijn hobby's. Ik houd namelijk erg van lezen en ga graag met het hele gezin naar de camping of op vakantie naar zonnige oorden. Ik verveel mij in ieder geval nooit.

Graag tot ziens bij ons op de Middenbaan!