Aandacht voor allergie

Aandacht voor allergie

Allergie bij huisdieren is een overgevoeligheidsreactie veroorzaakt door diverse mechanismen vanuit het afweersysteem, waarbij normale, onschadelijke stoffen onterecht worden aangezien als schadelijk. De belangrijkste symptomen van allergie zijn jeuk, roodheid en kapotte huid door krabben en bijten. Ook oorontstekingen worden vaak gezien en afhankelijk van de soort allergie ook klachten van bijvoorbeeld het maagdarmkanaal. Er zijn verschillende soorten allergieën, waaronder voedselovergevoeligheid, insecten-/vlooien allergie en atopische dermatitis.

Atopische dermatitis is de overgevoeligheid voor omgevingsfactoren zoals pollen, huisstofmijten en schimmels. Vooral de pollen hebben een seizoensgebonden karakter en met de komst van het mooie weer, komen ook de pollen weer in de lucht. hierdoor kunnen allergische klachten ontstaan dan wel verergeren.

Heeft u na het lezen van bovenstaande het idee dat uw dier mogelijk een allergie heeft of herkend u uw huisdier hierin maakt u dan een afspraak op een van onze vestigingen.