Gewrichtsproblemen bij uw huisdier

Veel dieren gaan met pijn door het leven zonder dat de eigenaar dit door heeft. Vooral bij katten blijft dit vaak onopgemerkt aangezien katten heel goed kunnen verbergen dat zij pijn hebben. Maar ook honden hoeven pijn niet altijd te laten zien. Als u niet weet waarop u moet letten, kan uw huisdier ongemerkt lijden.   

Artrose is niet alleen een ouderdomsklacht. Wist u dat 20% van de honden ouder dan 1 jaar al last kunnen hebben van artrose? Bij honden boven de 8 jaar is dit zelfs al 80%! En 30% van de katten die 6 jaar of ouder zijn hebben last van artrose. Voor katten boven de 14 jaar ligt dit percentage op 91%! Bij honden en katten met overgewicht ligt dit percentage zelfs nog veel hoger. Dit is dus een probleem om serieus te nemen. 

En dit is dan ook precies de reden waarom wij deze maand extra aandacht besteden aan gewrichtsproblemen. Tijdens de gehele maand maart kunt u bij ons terecht voor een artrose consult bij de dierenarts tegen een gereduceerd tarief.  

Artrose consult

Bij een artrose consult wordt uw huisdier uitgebreid lichamelijk onderzocht door de dierenarts. Er wordt hierbij veel aandacht besteed aan de gewrichten. De dierenarts zal bekijken of uw huisdier het gewricht nog goed kan gebruiken, de arts zal pijn proberen te signaleren en voelen naar gewrichtsovervulling. 

Wat hierbij ook belangrijk is, is hoe u zelf uw huisdier thuis ervaart. Uw verhaal is daarom van groot belang, om deze reden vragen wij u voor de afspraak een vragenlijst in te vullen die ons hierbij kan helpen. De dierenarts kan na dit lichamelijk onderzoek kijken hoe waarschijnlijk het is of uw huisdier artrose heeft. 

LET OP! Pas met een röntgenonderzoek kunnen wij een officiële diagnose van artrose/osteoartritis bij uw huisdier vaststellen.   

Artrose consult incl. röntgenonderzoek

Wij bieden ook een uitgebreid artrose consult incl. röntgenfoto's aan. Naast het uitgebreide artrose consult, zoals hierboven beschreven, zullen wij ook röntgenfoto's maken van uw huisdier. Hierdoor kunnen wij precies zien welke gewrichten zijn aangetast en hoe ernstig de artrose is. Alleen via een röntgenonderzoek is de diagnose officieel vast te stellen. Mocht artrose worden geconstateerd kan een gerichte therapie worden gestart voor uw huisdier om hem/haar zo pijnloos mogelijk door het leven te laten gaan.   

Voor een artrose consult betaalt u deze maand slechts €49,50 i.p.v. €59,50. 

Voor een artrose consult incl. drie röntgenfoto's en sedatie betaalt u deze maand slechts €295,00 i.p.v. €354,95 voor uw hond en €275,00 i.p.v. €334,25 voor uw kat.    

Twijfels?  

Twijfelt u of uw huisdier gewrichtsklachten heeft, vul dan onze vragenlijst in. Heeft u één of meer vragen met “ja” beantwoord, dan bestaat de kans dat uw huisdier pijn ervaart en raden wij u zeker aan om langs te komen voor een artrose consult.

Afspraak maken

U kunt op onze locaties Ridderkerk, Bolnes, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht een afspraak maken voor het artrose consult. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 20:00uur, T. 085 - 273 19 19. Helaas is het niet mogelijk een online afspraak te maken.