• Onze praktijk
  • Onze missie en visie
  • Op het spreekuur
  • Dierenarts aan huis
  • Met uw kat naar de dierenarts
  • Paardenafdeling
  • Verzeker je dier
  • Titeren bij honden
  • Het goede doel
  • Zelf online een afspraak maken

Onze praktijk

Dierenkliniek Ridderkerk ten voeten uit!

Wist u dat Dierenkliniek Ridderkerk één van de grootste gezondheidscentra voor gezelschapsdieren is in heel Nederland? En dat we alle dagen van het jaar, 24 uur per dag, voor uw dier klaar staan in onze praktijk zodat u zeker weet dat u op ons kan rekenen?

Deze zorg kunnen wij u bieden dankzij een toegewijd team van dierenliefhebbers bestaand uit ruim 90 personen, waaronder dierenartsspecialisten, dierenartsen, dierenartsassistentes en ondersteunend personeel. Verdeeld over 6 vestigingen in Ridderkerk, Rotterdam-IJsselmonde, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en een Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht waar we over de gezondheid van duizenden dieren: honden, katten, konijnen, fretten, maar ook knaagdieren, reptielen en vogels verwelkomen we. Naast dagelijkse zorg zoals inentingen en gezondheidschecks kunnen wij nog veel meer.

Door de jaren heen is Dierenkliniek Ridderkerk steeds bekender geworden om het bieden van hooggespecialiseerde zorg en ontvangen wij regelmatig patiënten van andere klinieken voor verdergaand onderzoek of gespecialiseerde behandelingen. Zo bevindt zich in het Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht een intensieve zorgafdeling waar zieke dieren opgenomen kunnen worden. Uw huisdier kan op onze operatie-afdelingen terecht voor vrijwel alle denkbare ingrepen: knie, bekken en elleboog operaties, behandelingen van hernia’s aan rug, middenrif en perineum, laparoscopisch steriliseren, het zetten van botbreuken, huidtransplantaties en chirurgische behandelingen van tumoren.

Maar onze dierenartsen en specialisten kunnen ook overweg met echografie, tandheelkunde, oogheelkunde, röntgendiagnostiek en te veel om verder nog op te noemen.

Klik hier om al onze diensten te bekijken

Onze missie en visie

Missie Dierenkliniek Ridderkerk:

Met een gepassioneerd en deskundig team, voor dier en eigenaar, de beste diergeneeskunde bieden. Eerlijk en klantgericht.

1. Service

Wij vinden service ontzettend belangrijk als het gaat om openingstijden, bereikbaarheid, openheid, vriendelijkheid en respect en betrouwbaarheid. Bent u niet tevreden dan horen we dat graag zodat we het iedere dag weer een beetje beter kunnen doen.

2. Kwaliteit

Wij streven de hoogste kwaliteit diergeneeskunde na. Dat betekent niet altijd dat wij het goedkoopste zijn. Wel dat wij investeren in onze mensen, opleiding en werkplek, en in apparatuur die we voor onze patiënten tot onze beschikking hebben. 

Visie

  • Wij willen de betrouwbare partner van huisdiereigenaren zijn, die zorgt voor de gezondheid en het welzijn van hun huisdieren. Hierdoor kunnen mensen zo lang mogelijk van hun huisdier genieten, omdat wij vinden dat huisdieren voor mensen van groot belang zijn. Voor de huisdieren waarborgen wij een zo lang mogelijk leven van goede kwaliteit.
  • Dit doen wij door het aantrekken en behouden van voldoende goed geschoold personeel, het zorgen voor goede werkomstandigheden, met materiaal en apparatuur die van deze tijd zijn. Hierbij streven wij naar werkplezier voor iedereen!

Op het spreekuur

Net als alle dierenartsenpraktijken behandelen wij zieke dieren en doen wij preventieve behandelingen.

De consulten

Als uw huisdier ziek is of een probleem heeft, maakt u een afspraak voor een consult op een spreekuur in de kliniek of één van de andere vestigingen. De dierenarts onderzoekt de patiënt en bepaalt of er een behandeling nodig is en zo ja, welke.

Soms is er een uitgebreider onderzoek nodig dan op een spreekuur mogelijk is. In dat geval wordt er binnen de praktijk doorverwezen naar de dierenarts, die van een bepaald deelgebied zijn specialisatie maakt. Dat heeft als groot voordeel dat er vaak snel en zeer doelmatig aan een probleem gewerkt wordt. Daarnaast kunnen we door de intensieve samenwerking tussen onze tientallen dierenartsen en assistentes gebruik maken van de laatste kennis en technologie. U hoeft dus zelden meer naar een andere kliniek om een onderzoek te laten doen.

Ook voor een second-opinion kunt u bij ons terecht. Wilt u voor een second-opinion komen dan is een doorverwijzing van uw eigen dierenarts niet nodig.

Dierenarts aan huis

Thuisservice

Dierenarts aan huis? Ja, dat kan. Wij kunnen een aan-huis-service verlenen. De dierenarts komt bij u thuis of op uw werk om uw huisdier diergeneeskundige zorg op niveau te bieden. Let op: dit is alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk en dit moet tijdig bij de dierenarts ingepland worden. Aan deze service zijn andere kosten verbonden. 

Handelingen die verricht moeten worden in de operatiekamer of waarbij uw huisdier onder narcose moet, kunnen thuis niet worden uitgevoerd. Het maken van echo’s en/of röntgen is thuis ook niet mogelijk.

Afspraak?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op T. 085 ‑ 273 19 19.

Met uw kat naar de dierenarts

Het bezoek aan een dierenarts en de reis ernaartoe kunnen voor een kat stressvolle belevenissen zijn. Om uw dier zo comfortabel mogelijk te vervoeren en zo min mogelijk stress te geven tijdens het bezoek aan de dierenarts hebben wij in deze informatiebrief een aantal nuttige tips en trucs voor u op een rijtje gezet.

Hoe laat mijn kat zien dat hij stress heeft?

Om te kunnen bepalen of uw kat stress ervaart, is het belangrijk om te weten hoe u stress bij uw kat herkent.

Let bij het vervoeren van uw kat en bij de dierenarts vooral op de volgende signalen:

  • Grote pupillen
  • Natte voetjes door zweten
  • Wegkruipen achter in het mandje
  • Zich zo klein mogelijk maken
  • Uit zich vocaal (miauwt veel of “schreeuwt” zelfs) of wordt juist heel stil
  • Met bek open hijgen
  • Plassen in het mandje en/of ontlasten

Als u één of meerdere van deze signalen ziet, heeft uw kat waarschijnlijk last van stress. Gelukkig kunt u, uw kat helpen om de reis en het bezoek zo stressloos mogelijk te maken!

Het reismandje

Het ideale mandje om uw kat in te vervoeren is een harde, plastic mand die zowel aan de bovenkant als aan de voorkant open kan. Liefst is dit ook een mandje van waaruit de kat goed de omgeving in de gaten kan houden als hij dit wil.

Het voordeel van een mandje dat via de bovenkant open kan is dat u de kat vaak zonder al teveel moeite erin kunt laten zakken. Uw kat hoeft dan niet door een relatief kleine opening geduwd te worden, waardoor er een hoop stress, boosheid en verwondingen (zowel voor kat als eigenaar) voorkomen kunnen worden. Daarnaast is het voor de dierenarts of assistente erg praktisch om uw kat eruit te kunnen pakken, zonder te hoeven “vissen/graaien” in de mand. Voordeel van de voorkant open kunnen doen is dat uw kat, na bezoek aan de dierenarts, direct zelf zijn mandje weer terug in kan lopen. De meeste katten zien het mandje op dat moment wel als veilig plekje en willen het liefst zo snel mogelijk weer terug in de mand. Leg een kleedje of handdoek in het mandje om te zorgen dat de kat comfortabel in het mandje kan liggen en voldoende grip heeft onderweg.

Paardenafdeling

Paardenafdeling

De paardenafdeling is zelfstandig verder gegaan en hebben een eigen website en telefoonnummer. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer:
0180 – 743 061 of kijk op de website.

Verzeker je dier

Wees voorbereid op onverwachte medische kosten

Medisch kunnen wij veel voor uw huisdier doen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600,- á € 700,- zijn echt geen uitzonderingen. U moet dan wel in staat zijn om dat te kunnen betalen. Steeds meer eigenaren kiezen er dan ook voor om voor hun hond of kat een ziektekostenverzekering af te sluiten. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over onverwachte medische kosten en u kunt uw huisdier de medische zorg geven die nodig is. Een prettige zekerheid.

Welke verzekeraar?

Ben je van plan om je husidier te verzekeren of wil je meer informatie? Klik dan hier.

Titeren bij honden

Vaccineren op maat? Dat kan met VacciCheck!

Wil je weten of je volwassen hond of kat goed beschermd is? Maar wil je je dier niet belasten met een onnodige vaccinatie? Wil je zekerheid of een vaccinatie is aangeslagen? Met een druppeltje bloed en de VacciCheck kan een dierenarts bepalen of een vaccinatie nodig is en of een vaccinatie goed is aangeslagen.

Een dier blijkt vaak langer antilichamen tegen de ziekten in zijn bloed te hebben dan de termijn die voor herhalingsvaccinaties wordt aangehouden. Opnieuw een vaccinatie is dan niet nodig. Aan de andere kant: niet alle vaccins slaan aan. En is het dus niet zo dat een vaccinatie er altijd voor zorgt dat je hond of kat beschermd is. Bij pups en kittens speelt de aanwezigheid van antilichamen van de moeder in hun bloed een rol of een vaccin al dan niet aanslaat. Wat een onzekerheid. Met de VacciCheck meet je de antilichamen in het bloed en
vaccineer je op maat. Dan ben je dus zeker over de bescherming van je dier.

Wat is VacciCheck?

VacciCheck is een betrouwbare simpele ELISA bloedtest die de antilichamen meet tegen de ziekten van de zogenoemde core vaccinaties. Er is maar één druppeltje bloed voor nodig. Binnen 30 minuten kan de dierenarts de uitslag aflezen. De VacciCheck is er in twee varianten. VacciCheck Canine meet bij honden de bescherming tegen besmettelijke hepatitis, parvo en hondenziekte (distemper). Voor fretten kan de distemper ook met de Canine VacciCheck worden gemeten. De Feline VacciCheck meet bij katten de antistoffen tegen kattenziekte en het feline calicivirus en het feline herpesvirus. Deze twee laatste virussen spelen een rol bij niesziekte.

Het meten van de hoeveelheid antistoffen in het bloed (de titer) noem je ook wel titeren. In dit geval dus titeren met de VacciCheck. Als de titer voor een ziekte hoog genoeg is, dan is vaccinatie niet nodig.

De test wordt vaak gecombineerd met de jaarlijkse gezondheidscontrole en eventuele andere vaccinaties als leptospirose en kennelhoest.

Hoe gaat dat dan?

De dierenarts neemt een druppeltje bloed van je dier. Meestal uit de poot, maar het kan ook uit de hals, oor of lip. Het is allemaal goed. De meeste dieren merken het niet. Het druppeltje bloed wordt op een stripje uit de VacciCheck testkit gedaan. Na het doorlopen van verschillende stappen waarin de antilichamen een reactie aangaan met stoffen in de verschillende mengbakjes van de testkit, kan het stripje na 23 minuten worden afgelezen door de dierenarts. Er is een controlestip om te bepalen of de test goed werkt. Verder heeft elke ziekte waarvoor de antilichamen worden gemeten zijn eigen stip. De kleur – variërend van geen stip tot grijs tot bijna zwart, bepaalt de maat voor de hoeveelheid antilichamen ten opzichte van de controlestip. Met een hulpmiddel kan de dierenarts dit aflezen. De score varieert van S0 tot S6. Klik hier voor een filmpje.

Vaccineren of niet?

Als de uitslag bekend is zal de dierenarts adviseren of een vaccinatie nodig is of niet. Bij een waarde van S3 en hoger is het dier voldoende beschermd en is er geen vaccinatie nodig. Het dier hoeft pas over drie jaar opnieuw getiterd te worden en kan voor die periode worden
afgetekend in het dierenpaspoort Bij een waarde van S2 is de hoeveelheid antilichamen nog voldoende, maar dan luidt het advies meestal om na één of twee jaar opnieuw te titeren. Is de uitslag een S1 of S0? Dan zal een dierenarts adviseren om te vaccineren. Bij hun advies houdt de dierenarts altijd rekening met de conditie en de leefomstandigheden van het dier. In een regio waar de kans om hondenziekte op te lopen – grensstreek, vossen – groot is, zal er sneller worden gekozen om te vaccineren.

Waarom zou je titeren met VacciCheck?

Waarom al die moeite? Omdat je je dier niet onnodig wilt belasten met een vaccinatie, maar je wilt er wel zeker van zijn dat het voldoende beschermd is. Ook omdat je inmiddels begrijpt dat zelfs als een dier het hele vaccinatieprotocol heeft doorlopen, het toch kan gebeuren dat een vaccin niet is aangeslagen.

Minder vaccineren betekent minder belasting van het immuunsysteem. Zeker dieren die eerder gevoelig hebben gereageerd op een vaccinatie wil je niet onnodig belasten. Dat geldt zeker voor kwetsbare dieren met een auto-immuunziekte, epilepsie of allergieën. Ook oudere dieren zijn gevoeliger voor de belasting van een vaccinatie.

Bij pups en kittens is VacciCheck de manier om te meten of de maternale immuniteit is afgenomen. Hiermee bepaal je dus het beste moment van vaccinatie. Zijn er nog veel maternale antilichamen aanwezig dan zal het vaccin voor die ziekte niet aanslaan bij de pup of kitten. Na de vaccinatie meet je met VacciCheck of de vaccinatie effectief is geweest. In fokprogramma’s kan met Vaccicheck ook de antilichamen van het moederdier worden gemeten.

Bij honden uit het buitenland is de vaccinatiestatus soms onzeker of onbekend. Met VacciCheck meet je of jouw hond voldoende beschermd is.

Hoe zit het met de erkenning?

De betrouwbaarheid van VacciCheck is groot en wetenschappelijk onderbouwd. Ook Faculteit Diergeneeskunde Utrecht heeft zich hard gemaakt voor de erkenning van VacciCheck en heeft meegewerkt aan de introductie ervan in Nederland en België. Inmiddels wordt VacciCheck als meting van een effectieve bescherming geaccepteerd door de Dibevo, WSAVA, KNMvD en KMSH.

Met een positieve titeruitslag, vermeld in het Europees dierenpaspoort, is deelname aan de meeste shows en toegang tot de meeste pensions mogelijk. De dierenarts verklaart aan de hand van een titerbepaling dat de hond of kat door een eerdere vaccinatie of doorgemaakte besmetting, voldoende beschermd is. De dierenarts dient in het vaccinatieboekje wel aan te geven voor hoe lang de hond of kat tenminste beschermd is.

VacciCheck neemt zeker in Nederland de laatste jaren een vogelvlucht. Ook in België zijn steeds meer dierenartsen overtuigd van de voordelen van titeren in hun vaccinatieprogramma. Het waren in het begin vooral de complementair werkende en holistische veterinairen die VacciCheck omarmden. Maar meer en meer wordt het ook in de reguliere dierenartspraktijken ingezet.
Ben je op zoek naar meer informatie? Raadpleeg dan Vaccicheck

Wilt u bij uw hond een titerbepaling laten uitvoeren?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of als u meer informatie wilt, T. 085 – 273 19 19.

Het goede doel

Sponsoring

Met verschillende vestigingen in de regio staat Dierenkliniek Ridderkerk midden in de samenleving. Weliswaar zijn wij een resultaat gerichte organisatie, dat neemt niet weg dat wij graag deel willen uitmaken van onze omgeving en onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. En natuurlijk, ook wij beleven er veel plezier aan om een goed doel te kunnen steunen. Wij ontvangen bijna wekelijks diverse verzoeken tot sponsoring of donaties. Helaas kunnen wij die niet allemaal honoreren en hebben wij besloten onderstaand beleid op het gebied van sponsoring en donaties te hanteren. Per jaar wordt één instelling of organisatie geselecteerd die zich naar de mening van onze dierenartsen en assistenten op verdienstelijke wijze inzet voor het welzijn van dieren en daarom op extra aandacht van ons mag rekenen.

Verzoek tot sponsoring

Ook uw instelling of organisatie kan in aanmerking komen voor sponsoring. De voorwaarden waaraan de aanvraag bij voorkeur moet voldoen: het dient een maatschappelijke doel en het heeft natuurlijk met dieren te maken. Daarnaast genieten lokale projecten de voorkeur. Uiteraard is de instelling of organisatie van onbesproken gedrag. U kunt u aanvraag tot sponsoring/donatie verzenden naar sponsoring@dierenkliniekridderkerk.nl. Geef in uw e-mail duidelijk aan of het een donatie of sponsoring betreft, over welk onderwerp het gaat en of het een lokaal, regionaal of landelijk project betreft.

Goede doelen project 2020

Onze assistentes Nicole, Selma en Esther verkopen tijdens bepaalde actiemaanden zelf gemaakte artikelen, zoals flosmatten, flostouwen, kaarten en paracord halsbanden. De opbrengst van 2020 is ten goede gekomen van de Egelopvang Papendrecht.

Overige doelen

Naast ons sponsordoel zijn er meerdere bedrijven en organisaties die wij een warm hart toedragen. Zo betrekken wij bijvoorbeeld onze vaccinaties tegen rabiës via de firma Intervet. Voor elke rabiësvaccinatie binnen de praktijk stelt Intervet een gratis vaccin beschikbaar voor grootschalige vaccinatiecampagnes in Tanzania (zie ook www.afya.org). Op al onze vestigingen vindt u bovendien collectebussen voor Hulphond NederlandBrooke HospitalVogelklas Karel Schot en Nederlands Kankerfonds voor Dieren.

Wij bedanken alle gevers! Uw geld komt goed terecht. Daarnaast is Dierenkliniek Ridderkerk lid van de ‘Club van Honderd’ van Jeugdspeelpark te Hendrik Ido Ambacht en wordt er voor de diverse afdelingen van de Dierenbescherming een aangepast tarief gerekend als een dier moet worden behandeld. Eens per jaar lopen de collega’s van Dierenkliniek Ridderkerk mee met de Verkerkloop te Zwijn­drecht.

Zelf online een afspraak maken

Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier? Op ieder moment van de dag kunt u dat ook zelf online doen. Kijk hieronder om een afspraak online te maken

Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact met ons op via T. 085 – 273 19 19.