Wil je bij ons werken?

Goede kwaliteit diergeneeskunde en tweedelijnszorg. Orthopedische operaties, tandheelkunde, echografie, oogheelkunde en ook nog eens een aparte paardenafdeling; dat is Dierenkliniek Ridderkerk ten voeten uit.

Voor gewonde en zieke huisdieren dé plek in de regio om verder behandeld te worden. Deze zorg kunnen wij bieden dankzij een toegewijd team van dierenliefhebbers bestaand uit ruim 70 personen, waaronder dierenartsen, dierenartsassistentes en ondersteunend personeel. Verdeeld over een hoofdvestiging in Ridderkerk, 5 nevenvestigingen in de regio en de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren waken wij over de gezondheid van duizenden dieren. Heb je ook interesse om ons team te komen versterken? Hieronder vind je onze openstaande vacatures en stages. Ook open sollicitaties zijn van harte welkom.

Ben jij een ondernemende type die alles in goede banen weet te leiden? Heb jij een passie voor dieren en wil je graag werken binnen de dierenzorgsector? Dan zit je goed bij Dierenkliniek Ridderkerk.

Gezocht: Gemotiveerde collega (dierenarts GD) m/v

Hier staan wij voor!

Dierenkliniek Ridderkerk beheerst vele veterinaire disciplines binnen de gezelschapsdieren en als dierenarts werk je afwisselend vanuit één van onze 6 locaties of de Spoed- en Verwijskliniek samen met een vooruitstrevend, jong team: Zo’n 30 gemotiveerde collega dierenartsen, 40 enthousiaste assistenten en 15 ondersteunende collega’s zoals telefonisten, administratief medewerkers en management. Onze missie is om met een deskundig en gepassioneerd team, in samenspraak met de eigenaar, de beste diergeneeskunde te bieden. Eerlijk en betrouwbaar.

Hier gaan wij voor!

Als dierenarts beantwoord je zelfstandig veterinaire vraagstukken (preventief en curatief), je doet methodisch onderzoek en stelt een diagnose om, in overleg met een eigenaar, tot een gedegen en passend plan van aanpak te komen. Je voert therapeutische interventies uit en indien noodzakelijk verwijs je (intern) door naar de juiste specialist. Daarbij zijn de volgende punten voor ons van belangrijk.

 1. Vanzelfsprekend ben je in het bezit van een geldig diploma dierenarts
 2. Je weet klanten en collega’s te bereiken met je communicatieve kwaliteiten
 3. Daarnaast ben je empathisch en sociaal vaardig, oftewel je hebt gevoel bij dier, mens en werk
 4. Je vindt het leuk om samen te werken en collega’s te helpen waar mogelijk
 5. Bij onverwachte situaties in de spreekkamer of met collega’s kun je je makkelijk aanpassen
 6. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en durft te ondernemen
 7. Dierenarts kan een stressvolle baan zijn, je kunt hiermee omgaan maar geeft je grenzen aan
 8. Spoed- en weekend diensten draaien op de Spoed- en Verwijskliniek vind je uitdagend
 9. Je bent leergierig en vindt het leuk om jouw kennis met collega’s te delen

Ook hier staan wij voor!

Als Dierenkliniek Ridderkerk zijn wij trots dat we ons volledig aan de CAO houden: Qua salaris, uiteraard, maar ook doordat je na een nacht- of weekenddiensten verplicht vrij en compensatieuren krijgt. Bovendien wordt overwerken uitbetaald of krijg je daarvoor tijd-voor-tijd compensatie. Naast de CAO kan je meer van ons verwachten.

 • Een open werksfeer en vlakke organisatiestructuur
 • Leuke collega’s in een vooruitstrevend team
 • Evidensia Academy voor training en opleiding. O.a. trainingen in het buitenland voor startende collega’s en interne trainingen door verschillende specialisten
 • Mogelijkheid tot het volgen van een intern differentiatie traject voor collega’s met ervaring
 • Jaarlijks budget voor het volgen nascholing

Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die uitjes en activiteiten organiseert, is er een eigen ondernemingsraad en ontvang je voor je eigen huisdier een gratis zorgplan.
Ben je enthousiast na het lezen van onze vacature, stuur dan je sollicitatie naar Wilma Fiolet (w.fiolet@dierenkliniekridderkerk.nl ) of kijk voor meer informatie op www.dierenkliniekridderkerk.nl en www.spoedenverwijskliniek.nl!

Ben jij de gedreven paardenarts die wij zoeken?

Spreekt het jou aan om onderdeel te zijn van een groeiende dierenartsenpraktijk? Ligt jouw passie binnen de dierengeneeskunde bij paarden? Dan zit je helemaal goed bij Dierenkliniek Ridderkerk!  Wij zoeken een:

Dierenarts LHD met focus op paarden, (m/v) 36 – 40 uur per week

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven dierenarts waarbij de focus ligt op paarden. In de praktijk werk je +/- 80% van je tijd als paardenarts (waarvan +/- 10% landbouwhuisdieren) en de overige +/- 20% met gezelschapsdieren. Daarnaast ga je in de nacht- en weekenddiensten paard (en landbouwhuisdieren) meedraaien.

De passie waarmee je de dieren verzorgt en behandelt is net zo belangrijk als je proactieve houding en communicatie met de klanten. Het is een pre als je specifieke interesse hebt in paarden tandheelkunde. Ervaring heeft onze voorkeur maar wij vinden het belangrijker dat je enthousiast en gemotiveerd bent om aan de slag te gaan als paardenarts en te leren van de ervaren dierenartsen.

Op de locatie Ridderkerk is er een speciale paarden afdeling met stallen, een longeerbak, echo- en röntgenapparatuur en de mogelijkheid om te opereren. Daarnaast beschikken wij ook over mobiele echo- en röntgenapparatuur waardoor er dus ook veel mogelijk is op locatie.

Wie is Dierenkliniek Ridderkerk?

Wij zijn een snelgroeiende kliniek met goede kwaliteit dierengeneeskunde en tweedelijnszorg. Voor gewonde en zieke huisdieren zijn we dé plek in de regio om verder behandeld te worden. Deze zorg kunnen wij bieden dankzij een toegewijd en hecht team van dierenliefhebbers bestaand uit ruim 70 personen, waaronder 23 dierenartsen, 36 enthousiaste assistentes en goed ondersteunend personeel. Verdeeld over een hoofdvestiging in Ridderkerk, 5 nevenvestigingen in de regio en de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren in Barendrecht waken wij over de gezondheid van duizenden dieren. Als Dierenkliniek Ridderkerk zijn wij onderdeel van Evidensia Nederland.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij hanteren de cao voor dierenartspraktijken en is er veel aandacht voor persoonlijke en veterinaire ontwikkeling in de vorm van nascholings- en doorgroeimogelijkheden. Zo kan je constant blijven bijleren en ontwikkelen.

Herken je jezelf in dit profiel en wil je onderdeel worden van ons energieke team? Dan zien we graag jouw motivatiebrief en CV tegemoet.

Stuur of mail motivatiebrief met CV naar:

Dierenkliniek Ridderkerk B.V.
T.a.v. W. Fiolet
Jacob Catsstraat 3
2985 BE  Ridderkerk

werken@dierenkliniekridderkerk.nl

Voor onze Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren te Barendrecht zijn wij op zoek naar een:

Spoeddierenarts (m/v)

voor 16-32 uur per week.

De Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren is in 2016 ontstaan uit een samenwerking van Dierenkliniek Ridderkerk met de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde Rotterdam. De toenemende vraag naar intensieve- en specialistische zorg in onze regio heeft ons geïnspireerd speciaal hiervoor een nieuwe locatie te openen. In onze moderne kliniek in Barendrecht kunnen we ons volledig toeleggen op deze taak.

In de Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren kan men terecht voor spoedgevallen, voor tweedelijns onderzoeken en behandelingen op het gebied van o.a. oogheelkunde, chirurgie, orthopedie, endoscopie, echo(cardio)grafie, medische beeldvorming (direct röntgen en CT), en interne geneeskunde. De kliniek beschikt over een dag- en nacht bemande opname/intensive care.

Wij zoeken

Dierenartsen met enthousiasme voor de spoed- en intensieve zorg van gezelschapsdieren. Dierenartsen die zich bovendien willen inzetten om deze zorg verder uit te breiden. Je werkt in een gedreven team van specialisten, dierenartsen en assistentes. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, je bent klantgericht en bereid om de werkzaamheden buiten reguliere kantoortijden uit te voeren. Als spoed dierenarts behandel en verzorg je zelfstandig de spoedpatiënten.De werkzaamheden bevatten zowel eerste- als tweedelijns spoedgevallen. Je bent in staat zelfstandig operaties te verrichten en diagnoses te stellen.

Wij bieden

Een uitdagende baan in onze Spoed- & Verwijskliniek voor Dieren met veel mogelijkheden tot ontwikkeling. Enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Als onderdeel van Evidensia de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via onze opleidingen via de Evidensia Academy.

Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO.

Solliciteren?

Mail je sollicitatie met CV naar Wilma Fiolet: w.fiolet@spoedenverwijskliniek.nl.

Internist gezelschapsdieren (m/v)

voor 40 uur per week.

De functie

Dierenkliniek Ridderkerk beheerst vele veterinaire disciplines en als internist werk je vanuit onze nieuwe spoed- en verwijskliniek te Barendrecht met een ervaren team van zo’n 18 leuke collega’s en 30 enthousiaste assistenten aan een verdere verbetering van de kwaliteit van onze zorgverlening.

Profiel

Je hebt een pro-actieve, klantgerichte instelling en bent communicatief vaardig. Je weet wat je wilt, maar je bent flexibel en breed inzetbaar. Bij voorkeur beschik je over de nodige praktijkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dierenkliniek Ridderkerk hanteert de CAO voor dieren­artspraktijken en er is veel aandacht voor persoonlijke en veterinaire ontwikkeling .

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze en energieke organisatie?

Stuur of e-mail je sollicitatiebrief met CV naar:

Dierenkliniek Ridderkerk B.V.
T.a.v. Wilma Fiolet
Jacob Catsstraat 3
2985 BE Ridderkerk

w.fiolet@dierenkliniekridderkerk.nl

Stages

Ben je in opleiding voor Paraveterinair Dierenartsassistent(e) en wil je stage lopen? Onze praktijk biedt ruimte voor blokstages van gemiddeld 2 maanden of langer aaneensluitend als je al bezig bent met de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente.

Om in aanmerking te komen voor een stageplaats bij ons, stuur je ons een schriftelijk verzoek met curriculum vitae t.a.v.:

Dierenkliniek Ridderkerk
T.a.v. Leandra van Zomeren
Jacob Catsstraat 3
2985 BE Ridderkerk

l.vanzomeren@dierenkliniekridderkerk.nl

Vermeld in je brief de begin- en einddatum waarin je wilt stage lopen, welke vaste dagen (min. 3 dagen of langer aansluitend), welke opleiding je doet en op welke school/ instelling.

Helaas kan er binnen onze praktijk geen stageplaats worden aangeboden voor oriëntatie of snuffelstages voor o.a. het VMBO.