Fit for Pets

Gratis begeleiding bij het afvallen van uw hond of kat

Waarom afvallen?

Als uw dier te zwaar is heeft het meer kans op gezondheidsklachten, zoals:

  • Arthrose
  • Suikerziekte
  • Problemen met de ademhaling
  • Hart- en vaataandoeningen (bij honden)

Minder bekend is dat te zware dieren ook een verhoogd risico hebben op:

  • Infecties
  • Kanker
  • Complicaties bij narcose (doordat bepaalde narcose middelen ophopen in vet)

Overgewicht is ook een extra belasting voor de gewrichten van uw dier en kan daardoor klachten en pijn veroorzaken.

Wanneer is mijn dier te zwaar?

Als een dier meer dan 5% te zwaar is, is er al sprake van overgewicht. Wanneer het gewicht meer dan 20% te hoog is, spreken we van ernstig overgewicht oftewel obesitas. Bij een hond met een gezond gewicht van 20 kg is er dus al sprake van obesitas als hij zwaarder wordt dan 24 kg.

Hoe werkt Fit for Pets?

Om uw dier te laten afvallen hebben wij diverse dieetvoedingen die daarbij kunnen helpen. Eén daarvan is Hill’s Metabolic.

Dit is een nieuwe en baanbrekende voeding die dankzij de speciale samenstelling een huisdier met succes op zijn ideaalgewicht brengt en houdt. Hill’s heeft in een onderzoek wetenschappelijk bewezen dat 88% van de huisdieren binnen 2 maanden afviel. Ook bleek dat Metabolic zeer geschikt is om de dieren hierna op een gezond gewicht te houden.

Daarnaast hebben ook Royal Canin en Eukanuba goede afvalvoedingen. Samen met u zullen we bepalen welke voeding het best bij uw dier past.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij begeleiden u bij het laten afvallen van uw dier door maandelijkse controles. In een uitgebreid eerste consult leggen wij u de werking van de voeding uit. We bepalen hoeveel uw huisdier zou kunnen afvallen en stellen het streefgewicht vast. Daarna bepalen we hoeveel voer uw dier dagelijks mag eten. Tijdens de volgende controles wegen we uw dier en bespreken we eventuele problemen waar u tegenaan loopt.

Beweging

Natuurlijk is afvallen niet alleen een kwestie van voeding. Net zo belangrijk is de hoeveelheid en manier van bewegen.

Een betere conditie is te behalen door middel van wandelingen, maar ook door het dier te laten spelen. We zullen de beweging dan ook bespreken en samen kijken of we dit nog kunnen verbeteren voor uw dier.

Wat zult u merken?

Wanneer uw dier gaat afvallen zult u al snel merken dat de conditie beter wordt. Hij/zij kan minder hijgerig zijn en ook minder moeite hebben met opstaan. Deze dieren houden het langer vol om te lopen en worden vrolijker.

Kosten

De begeleiding bij het afvallen is gratis. U betaalt dus alleen de voeding.

Een afspraak maken?

De consulten voor ons afvalprogramma vinden plaats op onze hoofdvestiging in Ridderkerk. Twee van onze ervaren assistentes zullen u daar adviseren en begeleiden. Wanneer u interesse heeft in ons afvalprogramma, kunt u telefonisch of aan de balie een afspraak maken.

Een extraatje

Als extra stimulans mogen wij u een leuke cadeautje aanbieden voor uw hond of kat bij het eerste en het vierde consult.

five month old english bulldog puppy eating out of red dog dish with reflection on white background