Barbara Pietras

Dierenarts

Barbara Pietras - Dierenarts
Barbara Pietras Dierenarts

Toen ik klein was vond ik het heerlijk op het platteland te zijn, waar ik voor allerlei dieren kon zorgen (van kippen tot kalveren). Mijn passie is ontstaan in de stal waar ik paard reed en die eigendom was van een dierenarts. Daar heb ik onder zijn leiding achtergelaten dieren kunnen helpen die hier een kans kregen op een beter leven.

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit in Lublin in Polen. Verder liep ik stage aan de universiteit van Ankara in Turkije om meer te weten te komen over exotische ziekten. Mijn eerste baan was in een kliniek in de buurt van Warschau.

Nog niet zo lang geleden ben ik met mijn verloofde naar Nederland verhuisd en ben ik begonnen de taal te leren. Ik werk hier als gezelschapsdierenarts en ik vind mijn werk hartstikke leuk.

Ik ben geïnteresseerd in de zachte weefsel chirurgie, de interne geneeskunde en de behandeling van vogels. Zelf heb ik nu een Baardagaam. In het verleden heb ik vogels en knaagdieren gehad, maar katten en honden hebben ook een grote plek in mijn hart. Mijn hobby's zijn: mijn gezin, mijn vrienden, dieren, paardrijden, skaten en reizen.