Astrid van Horssen

Dierenarts

Astrid van Horssen - Dierenarts
Astrid van Horssen Dierenarts

In 1962 ben ik geboren in Den Haag. Mijn jeugd bracht ik door in Hilversum. Mijn liefde voor dieren zat er al snel in en thuis kregen mijn broer en ik alle gelegenheid om die verder te ontwikkelen. Pinkeltje was mijn eerste huisdier; een goudvis, en ja in een ronde kom, dat mocht toen nog.

Er volgden nog vele andere dieren; guppies, hamsters, honden en natuurlijk Knabbel de cavia die overal mee naar toe ging; mee naar de camping, mee naar school, mee in het mandje van mijn vouwfiets.

De eerste kat die in huis kwam was Binkie, wat heb ik daar veel van gehouden. En nog steeds kan ik niet zonder poezen om me heen. Hoewel ik netjes en schoon ben mogen mijn katten alles; ze slapen in bed en zitten naast me op tafel als ik eet. Lang had ik drie katten, inmiddels ben ik helaas alweer een jaar zonder nadat de laatste vorig jaar van het ene op het andere moment verdween. Gelukkig heb ik regelmatig een logeerpoes en in de toekomst komt er vast weer wat in huis. 

In 1992 studeerde ik af in Utrecht en vrij snel daarna kreeg ik werk in Ridderkerk. Na vier jaar kwam ik in de directie en in die hoedanigheid begeleidde ik de verhuizingen en verbouwingen van het Gerbrandyplein, de Mozartlaan en de kliniek in Hendrik Ido Ambacht. Weet u het nog? De praktijken op resp. de Rotterdamseweg en in het Klankbord? En de Meerkoetstraat in de voormalige slagerij?

Nu woon en werk ik voornamelijk in Hendrik Ido Ambacht. Mijn hobby’s zijn: mijn familie, mijn dieren, mijn huis en mijn tuin. Ik lees veel en soms heb ik een bui dat ik ga breien, of mijn spinnewiel weer tevoorschijn haal. Meestal is dat van korte duur. Ook koken vind ik leuk. Ik ga graag op vakantie. Verder zit ik op Franse les en hoop ook mijn Duits weer eens wat bij te schaven. Maar het eerste actiepunt is om nu eindelijk mijn vrachtwagen rijbewijs te halen. Daar ben ik jaren geleden mee begonnen, maar het is door tijdgebrek in de kast blijven liggen.