Mei: maand van het gewicht

In de maand mei besteden wij extra aandacht aan het gewicht van onze huisdieren. Want wist je, dat maar liefst 35% van onze huisdieren te zwaar is?

Net als bij mensen kan dit gezondheidsrisico’s opleveren. Dieren met overgewicht hebben namelijk een verhoogde kans op

  • gewrichtsproblemen (arthrose)
  • suikerziekte
  • groter narcose risico
  • kanker

Ook hebben dieren met overgewicht een kortere levensverwachting.

Wanneer is mijn dier te zwaar?

Als een dier meer dan 5% te zwaar is, is er al sprake van overgewicht. Wanneer het gewicht meer dan 20% te hoog is, spreken we van ernstig overgewicht oftewel obesitas. Bij een hond met een gezond gewicht van 20kg is er dus al sprake van obesitas als hij zwaarder wordt dan 24kg!

Hoe kunnen wij helpen?

Onze assistentes van het Fit For Pets afvalprogramma begeleiden je bij het laten afvallen van jouw huisdier op een gezonde en verantwoorde wijze. Wij bepalen een gezond streefgewicht voor je huisdier en adviseren over de juiste hoeveelheid voeding. Vervolgens komt uw huisdier maandelijks op controle en monitoren wij de vorderingen.

Om het afvallen te bevorderen adviseren wij een van onze dieetvoedingen. In de praktijk zien wij goede resultaten bij het gebruik van Hill’s Metabolic voeding. Deze voeding bevat ingrediënten die het hongergevoel tegengaan en tevens de vetverbranding stimuleren. Indien je overstapt op deze voeding is de begeleiding van het Fit For Pets programma gratis, je betaalt dus alleen de voeding!

Een extraatje

Om jou en je huisdier extra te stimuleren organiseren wij in de maand mei een afvalrace. Hiervoor kan je, je huisdier in mei aanmelden. Er vindt een intakegesprek plaats en vervolgens een opvolging van maandelijkse controles gedurende 6 maanden. Na deze 6 maanden worden de winnaars van de afvalrace bekend gemaakt. Er wordt gekeken welke dieren er procentueel het meest zijn afgevallen, grote en kleine dieren maken dus evenveel kans!

De winnaars krijgen een mooie prijs: een half jaar gratis dieetvoeding, aangeboden door Hill’s.

Voor het maken van een afspraak kan je ons bereiken op het telefoonnummer 085 – 273 19 19. Of kom langs op één van onze vestigingen.