Vaccin RHD2-virus beschikbaar

Vaccin RHD2-virus beschikbaar

Belangrijk nieuws voor alle konijnen eigenaren: Vaccin RHD2-virus beschikbaar!

Recent is er in de media uitgebreid aandacht besteed aan een golf van acute sterfgevallen onder konijnen door een tot dan toe in Nederland onbekend nieuw virus.
Inmiddels is aangetoond dat de sterfgevallen worden veroorzaakt door een nieuwe variant van de Rabbit Haemorhagic Disease type 2 (RHD2, ook wel VHS2 of VHD2 genoemd).

De huidige vaccinaties waarmee konijnen in Nederland worden gevaccineerd beschermen tegen myxomatose en RHD-virus type 1, maar dit vaccin beschermd niet tegen het nu rondgaande RHD2-virus.

Het RHD2-vaccin is nu bij ons beschikbaar. Het vaccin moet na 6 weken herhaald worden. Dit betekent dat het dier 2 weken na de laatste enting beschermd zal zijn (dus pas volledige bescherming half maart als de 1e vaccinatie in de 2e week van januari gegeven wordt). De prijs van het vaccin is € 20,- per konijn (vanaf het 2e konijn € 15,00). Het vaccin is een aanvulling op de al bestaande vaccinatie, het is dus geen vervanging van het oude vaccin.

In verband met de beperkte houdbaarheid van het vaccin zullen wij een aantal spreekuren hiervoor inrichten, zodat wij gegroepeerd kunnen vaccineren.

Wil je jou konijn(en) ook tegen het RHD2-virus laten vaccineren? Meld je dan aan per email, info@dierenkliniekridderkerk.nl of bel naar de praktijk, T. 085 – 273 19 19. Je ontvangt van ons een bericht zodra wij inzichtelijk hebben op welke momenten je konijn gevaccineerd kan worden.