Juni “chipmaand”

Traditioneel staat de maand juni in het teken van chippen en registreren van uw huisdier. Er is bewust gekozen voor de maand juni omdat de vakantieperiode er weer aan komt en juist dan blijken veel huisdieren vermist te raken. Door uw dier te laten chippen en registreren (én ervoor te zorgen dat de registratie up-to-date blijft) maakt u de kans om uw huisdier bij vermissing terug te krijgen zo groot mogelijk.

Honden

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieplicht voor honden ingevoerd:

  • Alle honden, geboren vanaf 1 april 2013, moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd;
  • Alle honden, ongeacht de leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen (de registratieplicht geldt niet voor honden die korter dan 3 maanden in Nederland blijven, bijv. voor vakantie).

Katten

Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht, toch is het belangrijk om uw kat te laten chippen en registreren. Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Helaas maken wij het zelf ook regelmatig mee dat een aangereden kat binnenkomt waarvan de eigenaar niet bekend is. Een (correct geregistreerde) chip helpt ons dan om snel de eigenaar te vinden. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een niet-gechipte kat vinden de kat zelf houden.

Actie

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat uw dier gechipt is bieden wij in de maand juni het chippen én registeren, bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (NDG), van uw huisdier sterk gereduceerd aan. U betaalt slechts € 29,95 i.p.v. € 46,00, incl. registratie. Neemt u uw huisdier mee naar het buitenland, dan is een identificatie in de vorm van een chip verplicht. Hier vindt meer informatie over chippen en registreren bij katten en honden. Op al onze vestigingen kunt u door de assistente laten controleren of de chip werkt en of uw dier is aangemeld bij een databank. Deze controle is gratis.