Het zorgplan voor uw huisdier

Wilt u ook het beste voor uw huisdier en het liefst tegen een scherpe prijs? Word dan nu lid van Het Zorgplan voor uw huisdier!

Met het Zorgplan ontvangt u alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat in een jaar nodig heeft. Uw huisdier krijgt op tijd de noodzakelijke vaccinaties en wordt met een effectief middel beschermd tegen vlooien en wormen. Daarnaast ontvangt u een aantrekkelijke korting op kwaliteitsvoeding van Hills, Royal Canin en Specific. Er is een Zorgplan voor het jonge huisdier en de oudere. Alles bij elkaar ontvangt u een korting oplopend tot 30% van het normale tarief!

Met het Zorgplan zorgt u tegen een gereduceerd tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U kunt een keuze maken uit de volgende 2 pakketten.

Essentieel E-plus
Uitgebreid lichamelijk onderzoek (2x per jaar)
Basis vaccinaties
Kennelhoest vaccinatie
Ontwormen
Vlooien
Consult paraveterinair
Gebitsreiniging (1x per jaar)
Urineonderzoek (1x per jaar)
20% korting op uitgebreid preventief bloedonderzoek
10% korting op volledig voer assortiment in de praktijk

* Voor Hills, Royal Canin en Specific

Toelichting op het plan:

Uitgebreid lichamelijk onderzoek: 2 maal per jaar wordt u uitgenodigd op onze kliniek, zodat één van onze dierenartsen uw huisdier uitgebreid medisch kan onderzoeken.  Eventuele aandoeningen kunnen hierdoor tijdig ontdekt en behandeld worden.

Vaccinatie: Uw huisdier krijgt de noodzakelijke standaard vaccinaties. Bijzondere entingen zoals tegen hondsdolheid zijn niet in het zorgplan opgenomen omdat de meesten dit niet nodig hebben.

Ontwormen: passend bij de specifieke omstandigheden van uw huisdier wordt het beste product gezocht. In het zorgplan wordt er geadviseerd te ontwormen volgens ESCCAP-richtlijnen voor Nederland. Dit zal gemiddeld 4x per jaar zijn. Behandeling voor het buitenland moet apart worden afgenomen.

Vlooien en teken: Uw huisdier wordt een jaar lang beschermd tegen vlooien en indien nodig ook teken. De benodigde frequentie wordt afgestemd op uw huisdier.

Consult Paraveterinair: de kennis en kunde van onze paraveterinairen staat 2 maal per jaar kosteloos tot uw beschikking. Hieronder vallen gewichtscontroles, gewichtsadvies, diabetescontroles, nagels knippen en ook gebitscontroles.

—————Aanvullend voor E-plus (senior) pakket——————-

Gebitsreiniging: Indien nodig wordt 1 maal per jaar een gebitsreiniging bij uw huisdier uitgevoerd. Goede reiniging voorkomt veel ongemak en gebitsproblemen bij uw huisdier. Kosten voor eventuele chirurgische extracties en endonthische behandelingen zijn niet in het zorgplan opgenomen. Voor katten is vrijwel altijd een gebit röntgenfoto nodig om alle problemen te kunnen zien, dit is in het zorgplan meegenomen.

Urine onderzoek: hierbij wordt naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine gekeken.

Eventuele verminderde werking van de nieren, een infectie, blaasgruis of suikerziekte kan hiermee in een vroeg stadium ontdekt worden. Tijdige behandeling van deze problemen kan ernstige gezondheidsproblemen voorkomen of uitstellen bij uw huisdier.

Bloedonderzoek: hierbij wordt preventief (het dier is nog niet ziek) in overleg met u een aantal testen aangevraagd om informatie te krijgen over de gezondheidstoestand. We kijken hierbij meestal naar de nier-, lever-, hart en schildklierfunctie en daarnaast naar de stofwisseling. Er zijn in het bloed vaak aanwijzingen van problemen die we uitwendig niet kunnen vaststellen. Bloedonderzoek kan bij een E-plus pakket met 20% korting uitgevoerd worden.

Keuze zorgplan

Essentieel E-plus
Kat € 11,95 € 21,90
Hond
< 10 kg € 13,50 € 23,45
< 25 kg € 14,95 € 24,90
< 50 kg € 18,95 € 28,90
> 50 kg € 24,95 € 34.90

De vermelde prijzen zijn per maand. De eenmalige inschrijvingskosten bedragen € 15,00 per maand.

Veelgestelde vragen:

Waarom zou ik meedoen aan het Zorgplan?

Preventieve zorg voorkomt pijn en leed en ook hoge kosten. Door een abonnement af te sluiten ontvangt uw huisdier de noodzakelijke preventieve behandelingen, kunt u laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en spreidt u de kosten over het jaar. Binnen het Zorgplan krijgt u over het geheel ook nog een heel interessante korting omdat de dierenarts natuurlijk ook niets liever wil dan goede zorg voor uw dier

Wat is het verschil tussen het Zorgplan en een verzekering?

Het Zorgplan dekt de kosten van preventieve zorg die meestal niet door een verzekering worden gedekt. Een verzekering wordt afgesloten omdat ziekten of aandoeningen altijd onverwacht optreden en u ineens voor hoge kosten komt te staan. Het Zorgplan is dus aan te raden voor zowel verzekerde als niet verzekerde dieren.

Hoe werkt het Zorgplan?

U levert het volledig ingevulde formulier in. U betaalt slechts de eenmalige administratiekosten van €15,-. Voor de handelingen die door het plan gedekt zijn hoeft slechts de eerste maandelijkse termijn in de kliniek te worden voldaan. Daarna worden gedurende 11 maanden de volgende termijnen via een automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven. Uw abonnement wordt automatisch verlengd na een jaar, tenzij u zelf een maand van tevoren schriftelijk opzegt.

Kunnen er wijzigingen in het maandelijkse bedrag optreden?

Het abonnementstarief wordt jaarlijks per 1 januari gecorrigeerd voor inflatie (CBS consumentenprijsindex). Overige wijzigingen vinden alleen plaats na communicatie en toestemming vooraf.

Waarom 2 pakketten?

Het essentiële pakket is vooral bedoeld voor jonge dieren. Bij oudere dieren zijn er vaak gebitsproblemen en slijtage van de nieren, om deze zaken aan te pakken hebben we het E-plus pakket.

Wat gebeurt er als ik een maandelijkse termijn niet betaal?

Het Zorgplan wordt in dat geval stilgezet. Dat betekent dat u, zolang u de verschuldigde termijnen niet heeft voldaan, geen recht heeft op producten en diensten uit het Zorgplan. Evidensia zal het verschuldigde bedrag alsnog incasseren.

Hoe kan ik opzeggen?

U kunt te allen tijde opzeggen door middel van een schriftelijke opzegging te sturen naar Evidensia Zorgplan, Postbus 153, 4130 ED Vianen. Bij een opzegging gedurende de jaarlijkse looptijd worden de reeds afgegeven producten tegen de normale prijs verrekend met de reeds betaalde termijnen. Het restant wordt bij u in rekening gebracht en via automatische incasso eenmalig geïncasseerd.

Wat gebeurt er als mijn huisdier komt te overlijden?

Indien uw huisdier is overleden, dan stopt het plan automatisch zodra we door u geïnformeerd zijn op de eerste dag van de volgende maand.

Andere vragen?

Onze dierenartsen en paraveterinairen zijn graag bereid om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. U kunt ook altijd even bellen of mailen:

Tel.: 085-2731919

Mail: info@dierenkliniekridderkerk.nl