Grote huisdieren

24/7 zorg

Iedere eigenaar weet het, paarden zijn erg kwetsbare dieren. Als ze ziek zien of gewond raken moet u erop kunnen vertrouwen dat er snel deskundige hulp is. Deze 24-uurs zorg kunnen wij u alle dagen van het jaar bieden. Wij werken met een eigen team van 4 erkende paardenartsen zodat er altijd iemand met kennis en ervaring beschikbaar is. Voor spoedgevallen kunt u dus op ons rekenen.

Maar ook röntgenonderzoek bij hoefbevangenheid, aankoopkeuringen, echo’s, castraties en gebitsbehandelingen verzorgen we op de eigen stal. En natuurlijk vaccinaties en gezondheidschecks. Woont u in de regio Ridderkerk, Alblasserwaard, Drechtsteden, Hoekse Waard, Albrandswaard en Rotterdam en bezit of verzorgd u paarden? Zorg dan dat ons telefoonnummer in uw telefoon staat.

Eigen kliniekruimte

Er zijn ook onderzoeken en behandelingen die u, kwalitatief gezien, beter niet op stal kan laten uitvoeren. Voor kreupelheidsonderzoek en röntgenologische keuringen bijvoorbeeld beschikken wij daarom in onze eigen kliniekruimte over krachtigere röntgenapparatuur. Dierenarts Piet Meeus is zelfs erkend keuringsdierenarts voor paarden zodat u zeker weet dat het paard bij goedkeuring ook direct in de verzekering kan worden opgenomen. Ook mag hij PROK-keuringen en screeningen voor de hengstenkeuring uitvoeren.

Maar op de kliniek doen we nog veel meer. Zo kunt u ook uw hengst op de operatietafel ‘over de lies’ laten castreren. Dat geeft een veel kortere herstelperiode en minder kans op infecties ten opzichte van een ouderwetse castratie. Bovendien is de narcose extra veilig omdat we met isofluraan-gas werken en het paard met zuurstof ondersteunen. De volgende dag kan de patiënt al weer als ruin worden opgehaald en na 2 weken kan er weer begonnen worden met het werk. Andere operaties zoals het weghalen van een gebroken griffelbeen doen wij natuurlijk eveneens. En ook ingewikkelde gebitsproblemen worden bij voorkeur op de kliniek verholpen. Indien haalbaar proberen we altijd eerst om dit bij het staande paard te doen.

De beste zorg op elk moment

Onze insteek en de visie waaruit wij handelen is dat elk paard de best mogelijke zorg verdient, op elk moment. Zo verstrekken wij indien mogelijk enkel geneesmiddelen die voor deze diersoort geregistreerd zijn om er zeker van te zijn dat de behandeling veilig en verantwoord is. Wij zorgen ervoor dat onze bedrijfswagens al het mogelijke bevatten om uw dier ook in noodsituaties te kunnen helpen. Omdat een ziek paard onverwachts veel geld kan kosten raden we dan ook aan om uw paard te laten verzekeren tegen die kosten.

Indien u vragen heeft of als u ergens een prijsopgave voor zou willen hebben bel of email ons dan.

Onze paardentandarts

Wij hebben de mogelijkheden voor uitgebreide gebitsbehandelingen met onder andere elektrische apparatuur. Het is nu mogelijk grote afwijkingen in het gebit te herstellen, kiezen te trekken bij het staande paard, wolfskiesjes te verwijderen en andere meer ingewikkelde ingrepen te verrichten. De apparatuur is zodanig ontwikkeld dat de wang en tong beschermd worden tijdens de behandeling. Uiteraard zijn ook de jaarlijkse controles en de eenvoudige ingrepen die met de handvijl zijn te verhelpen nog steeds mogelijk.

Afspraak maken

Het is raadzaam om het gebit van uw paard regelmatig te laten controleren. De gebitsbehandelingen worden uitgevoerd door onze dierenarts Rick Nicolai. U kunt met hem een afspraak maken via telefoonnummer 085 – 273 19 19 of stuur hem een email.

Mocht u vragen hebben over gebitsbehandelingen, kunt u uiteraard bellen of e-mailen, wij zijn u graag van dienst met een toelichting.